4-5-6 KASIM 2017
EĞİTİMCİLER
Dr. Klinik Psikolog Olcay Güner (Sanat Psikoterapileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi)
Klinik Psikolog (A) Nur Dinçer Genç
EĞİTİMİN İÇERİĞİ
Uygulamalar (Bireysel/Grup/Aile ile yapılabilecek çalışmalar)
· Bağlanma problemi olan çocuklarla çalışırken kullanılabilecek egzersizler/uygulamalar.
· Psikolojik travması olan çocuklar/gençlerle çalışırken kullanılabilecek egzersizler/uygulamalar.
· Aşırı hareketlilik ve dürtüsellik sorunu olan çocuklarla/gençlerle çalışırken kullanılabilecek egzersizler/uygulamalar.
· Öğrenme güçlüğü olan çocuklarla/gençlerle çalışırken kullanılabilecek egzersizler/uygulamalar.
· Korku sorunu olan çocuklarla/gençlerle çalışırken kullanılabilecek egzersizler/uygulamalar.
· Sosyal becerisi zayıf olan çocuklarla/gençlerle çalışırken kullanılabilecek egzersizler/uygulamalar.
Sunumlar
· Sanat terapisinin tarihçesi, kuramları ve iyileştirici özellikleri
· Bir sanat terapisi seansının yapılandırılması
· Sanat terapisinde çocuk ve ergenler ile çalışırken dikkat edilecek anahtar noktalar
· Sanat terapisinde görsel sanat çalışmaları
· Sanat terapisinde görsel hikaye kullanımı
· Sanat terapisinde dans ve hareket kullanımı
Eğitim Tarihi
4-5-6 KASIM 2017
Saat 09:00 – 18:30 arasında.
Belge
“Katılım Belgesi” verilecektir
Katılımcı Sayısı
25 kişi ile SINIRLIDIR.
Son Kayıt Tarihi
20 Ekim 2017
Eğitim Ücreti
1350 + KDV
Taksitlendirme seçeneği
1.taksit - kesin kayıt için 20 Ekim’e kadar: 650 tl
2. taksit : 700 tl Eğitim günü alınacaktır.
* 20 Ekim’den sonra yapılan iptallerde geri ödeme yapılmayacaktır
Katılım Koşulları
Ruh sağlığı hizmeti sunan profesyoneller (Psikolog, Psikiyatrist, Psikolojik Danışman) ve ilgili bölümlerin lisans 4. Sınıf ve lisansüstü öğrencileri
Daha detaylı bilgi ve kayıt için; Spontan Psikolojik Danışmanlık Merkezi Asistanı Ayşegül Güney ; 224 240 01 03 / 0532 735 43 14
Eğitim Yeri
Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi
*ÖN KAYIT için öncelikle aşağıdaki iletişim bilgilerini aramanız gerekmektedir. Kaydınızın kesinleşmesi için 20 Ekim CUMA gününe kadar ilk taksit olan 650 tl ödemeyi yapmanız gerekmektedir.
**Banka Hesap numarasını iletişime geçerek öğrenebilirsiniz. 0532 735 43 14
OLCAY GÜNER, Klinik Psikolog (Ph.D.) kimdir?
Lisans Eğitimini İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde yapan Güner (1986), ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, Klinik Psikoloji Bölümü -Yüksek Lisans Derecesi ile 'Klinik Psikolog' ünvanı almıştır (1988). Daha sonra Marmara Üniversitesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünde Doktora çalışmasını tamamlamıştır (2013). Kariyerinin ilk yıllarından itibaren klinik çalışmalar yapan Güner, 1990 yılından beri DBE'de 21 yıl 'Klinik Psikolog' ve yönetici olarak görev almıştır.
2011 yılından itibaren ise kendi kurduğu Arkabahçe Psikolojik Gelişim, Eğitim ve Danışmanlık Merkezinde Klinik Psikolog ve yönetici olarak çalışmakta ve danışanlarına, psikoloji alanında çalışanlara, ailelere ve eğitimcilere yönelik danışmanlık, eğitim ve süpervizyon çalışmaları yapmaktadır. Sertifikalı EMDR Danışmanı olan Güner, süpervizyonlarını ağırlıklı olarak EMDR, Çözüm Odaklı Terapi, Sanat Terapisi alanlarında vermektedir.
Ayrıca 2007-2011 eğitim öğretim dönemleri arasında Marmara Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nde yarı zamanlı öğretim üyesi olarak çalışmış olup ve 3. Ve 4. sınıf öğrencilerine "Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlıkta Temel İlke ve Teknikler" ve “Bireyle Psikolojik Danışma Uygulamaları” derslerini vermiştir.
Güner'in ilk kez 2006 da yayınlanmış olan 'Hani Okulu Sevecektim!' (Efil Yayınevi) adlı kitabı okulda yaşanan dikkat, okuma, yazma, matematik, sosyal beceri eksikliği problemlerine ve bunlarla başetme yollarına değinmekte ve öğrenme bozukluğu, dikkat eksikliği ve aşırı hareketliliğe farklı bir bakış açısı getirmektedir. 2010 da yayınlanmış “Çözüm Bende Saklı” (Efil Yayınevi) adlı kitabı ise, çözüm odaklı terapi tekniğinin kullanımı hakkındaki temel bilgileri içermektedir. Ayrıca, 2013 yılında, “Psikolojik Yardım Alıyorum”, “Çocuklardan Boşanılmaz!”, “Babam Bana Güvenmiyor!”, “Sana Bir Daha Sır Vermeyeceğim!” (Efil Yayınevi) adlı terapötik çocuk öyküleri de yayınlanmıştır. Dört kitabı da yayına hazırlık aşamasındadır.
Güner psikoterapi çalışmalarında, ağırlıklı olarak, Dışavurumcu Sanat Terapisi, Çözüm Odaklı Terapi, Şema Terapi, EMDR Terapisi, Aile Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Öyküsel Terapi, Jungian Terapi, Yönlendirilmiş Oyun Terapisi Tekniklerini kullanmaktadır.
Güner’in ağırlıklı olarak çalıştığı danışmanlık konuları ise, psikolojik travma, okul ve öğrenme sorunları, çocukluk dönemi sorunları, boşanma danışmanlığı, evlat edinme danışmanlığı ve aile içi iletişim sorunlarıdır.
Güner, Sanat Psikoterapileri Derneği ve EMDR Derneği’nde yönetim kurulu üyesidir.
NUR DİNÇER GENÇ, Klinik Psikolog (A) kimdir?
1986 yılında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü`nde lisans eğitimini tamamladı. Şu anda Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü`nde Klinik Psikoloji Master programına devam etmektedir. Özel Yüzyıl Işıl Okulları`nda psikolojik danışmanlık biriminde görev aldıktan sonra Psikoterapi Bilim Merkezi`nde, çocuk ve ergenlerde okul ve öğrenme sorunları, aile danışmanlığı ve çift danışmanlığı alanlarında çalışmalar yapmış, okullarda rehberlik birimlerinin yeniden yapılandırılması konularında çeşitli çalışmalar yapmış, eğitimler vermiştir.
2000 yılında Davranış Bilimleri Enstitüsü Çocuk ve Genç Merkezi`nde psikolog olarak göreve başlayan Nur Dinçer Genç Psikoloji alanında çalışanlara yönelik eğitim ve süpervizyon çalışmaları yapmaktadır.
Mayıs 2011 tarihinden itibaren kendi kurduğu Arkabahçe Gelişim, Eğitim ve Danışmanlık merkezinde terapist, eğitimci ve yönetici olarak çalışmaktadır. 1999`da Travmaya Psikolojik Destek ve Yardım Modeli`nin geliştirilmesi ve uygulanması çalışmalarına katılan Genç, "ÖNSE" (Öğrenmenin Nörogelişimsel Sorunlarını Saptama Envanteri)`nin geliştirilmesi çalışmalarında yer almıştır (2007). 2005 yılında DBE`de anne adaylarına yönelik olarak hazırlanan "Hamile Eğitim Projesi"nin yönetiminde aktif olarak çalışmıştır. TRT`de yayınlanan "Bizim Mahalle" adlı çocuk programının danışmanlığını yapmıştır (2008-2009). Bu programda, 5-7 yaş dönemi çocuklarının öğrenmesi gereken kavramları öğrenmeleri ve sosyal problem durumlarına çözüm üretebilmelerini sağlayan beceriler kazanmaları hedeflenmiştir.
Genç, çalışmalarında ağırlıklı olarak Dışavurumcu Sanat Terapisi, Kum Terapisi, Çözüm Odaklı Terapi, EMDR Terapisi, Aile Terapisi ve Jung Terapisi tekniklerini kullanmaktadır. Genç`in çoğunlukla çalıştığı danışmanlık konuları ise, psikolojik travma, okul ve öğrenme sorunları, çocukluk dönemi sorunları, aile içi iletişim sorunları, hamile danışmanlığı, anne-bebek danışmanlığı ve bakıcı-bebek danışmanlığıdır.