Merhaba Değerli Eğitmenler,
16 Ocak 2016 Öğrenmede UHU Workshopu'nu Türk Telekom, Turkcell Global Bilgi, Philip Morris, Sanovel, PDR-HR... gibi farklı sektörlerden kurumların eğitim yöneticileriyle gerçekleştirdik. Yepyeni yüzlerle karşılaşmanın mutluluğuna, birlikte öğrenmenin heyecanını ekledik.Öğrenmeyi mekândan, kişi sayısından ve araçlardan bağımsızlaştıran bir atölye çalışması:"Öğrenmede UHU", zekice tasarlanmış öğrenme uygulamalarını içeriyor. Bu uygulamaların en önemli özelliği; katılımcı ve bilgi arasında güçlü bir bağ oluşturması -yani bir UHU görevi görmesi- ve katılımcıyı öğrenme sürecine kolaylıkla dâhil edebilmesidir.Üstelik her türlü mekânda ve dilediğiniz kadar kalabalık gruplara uygulayabileceğiniz kadarda esnek!
Katılımcıların ağzından Öğrenmede UHU:
Bu atölye çalışmasında katılımcıların özellikle vurguladıkları ve onları şaşkınlığı uğratan birkaç noktayı onların ağzından sizinle paylaşmak istiyorum:
* Hiç slayt kullanmadan nasıl bu kadar etkili ve akılda kalıcı bir eğitim kurgulanabilirmiş, bunu öğrendim!
* Bu kadar kısa sürede, böylesi önemli bilgiyi, dikkat hiç dağılmadan ve sadece uygulamalarla aktarmak nasıl mümkün olabilirmiş, bunu deneyimledim!
* Hiç kağıt kalem kullanmaya ihtiyaç duymadan uygulamaların tamamen içinde yer aldığım ve bu kadar etkili öğrendiğim ilk eğitim!
Çalışma boyunca nöro bilimadamı W. Greenough ve M. Csikszentmihalyi'nin beynin öğrenmesi ve akışta olma üzerine yaptıkları araştırmalardan faydalanacağız. Amacımız, katılımcılarımızın eğitim programı boyunca akışta kalmalarını sağlayan bir altın oran yaratmak.Çalışma sonunda öğrenmede akış için bir Altın Oran Skalası yaratacağız.Gün boyunca deneyimlediğimiz bütün aktiviteler sonraki eğitimlerimizde kullanabileceğimiz şekilde bir skalada yerini alacak.
Bu, bizim Altın Oran Skalamız olacak.
Öğrenmede UHU Workshopu
16 Ocak 2016 Cumartesi
Saat
09:30-17:00
Kontenjan
24 kişi